Povodom “Mjeseca knjige” u Knjižnici ćemo imati zanimljive dvije veceri književnosti i glazbe, “Riječ i glazba”, što je ujedno i tema ovogodišnje manifestacije.

Povodom “Mjeseca knjige” u Gradskoj knjižnici Ivan Palčić imat ćete priliku uživati u dvije večeri književnosti i glazbe, “Riječ i glazba”pod vodstvom profesorice, Dubravke Prpić. Povezanost glazbe, katoličke duhovnosti i psihologije umjetnica smatra temeljnim načinom pomoći u suvremenom načinu života koji obiluje stresom i svakovrsnim bolestima. Njene riječi: "Zato, tko pjeva, zlo ne misli!

 

 

Dubravka Prpić, rođena je u Zagrebu gdje je i diplomirala na Muzičkoj akademiji i studirala dizajn na Tehnološkom fakultetu. Predaje glazbenu umjetnost, vodi zborove, glazbene radionice i molitvene grupe. Dugogodišnja je članica zbora Collegium pro musica sacra i kontemplativne molitvene zajednice Jeka tišine.Na brojnim seminarima u zamlji i inozemstvu surađivala je s mnogim kolegama koje se bave glazbenom meditacijom, muzikoterapijom i pomoći glazbom u svim dobnim i socijalnim skupinama.Povezanost glazbe, katoličke duhovnosti i psihologije smatra temeljnim načinom pomoći u suvremenom načinu života koji obiluje stresom i svakovrsnim bolestima. Zato, tko pjeva, zlo ne misli!