Gradska knjižnica Novalja je tijekom mjeseca lipnja predstavila  izložbu „Novaljski press spomenar“, autora Iva Palčića. 

Bili su izloženi novinski zapisi o domaćim ljudima koji su po nečemu svojem specifičnom-pozitivnom, vrijednom - zaslužili pozornost javnosti, pa su kako se to znalo reći „dospjeli u novine“. Tekstovi  novinskih zapisa objavljeni su u vremenu od 1975. do 2020. godine u Novom listu, Večernjem listu i Vjesniku.

Za izložbu smo odabrali lipanj iz razloga što se tada obilježava Dan Grada Novalje te se kroz cijeli mjesec ističu vrijednosti tog  tradicijom bogatog grada raznim kulturnim i zabavnim događanjima.

S obzirom da grad ne čine samo kamen, zidovi, zgrade, nego i prije svega ljudi koji žive u njemu i koji sebe, svoja djela, svoje riječi ugrađuju na svoj način u zavičaj, mi smo zahvalni  tim ljudima koji na taj način održavaju posebnost svoga zavičaja.

Ovom prilikom zahvaljujem i novinaru, publicistu i fotografu  Ivi Palčiću na suradnji i na tome što je prepoznao i zabilježio, bilo u pisanom obliku ili fotografiji, pozitivne događaje i trenutke u gradu Novalji te ih zauvijek sačuvao od zaborava.

 

Ivana Kustić,

ravnateljica Gradske knjižnice Novalja