MALI DETEKTIVI

Nažalost, u knjižnici se dogodio incident.

Nepoznati nevaljalac uništio je nekoliko vrijednih knjiga. Djelatnice knjižnice su pozvale u pomoć tete iz dječjeg vrtića „Carić“ kako bi im dovele male detektive koji će pronaći krivca i donijeti pravdu.

 

Radionica „Mali detektivi“, održana je 25.04.2024.g. te su djeca predškolskog uzrasta, u pratnji svojih teta Katice Zubović i Jelene Škunca, imala priliku postati pravi istražitelji.

Pročitali smo zanimljivu i smiješnu priču autorice Emme Yarlett

„Gricko-čudovište koje gricka knjige“, iz koje smo saznali da je Gricko maleno žuto čudovište koje se obožava hraniti knjigama.  Uhvatili smo ga dok juri kroz priču o Zlatokosi, Crvenkapici i Janku,“ pogrickao“  im je stranice i malčice poremetio tijek priče. 

Gricko je na kraju pobjegao iz vlastite knjige i grickao stranice u našoj knjižnici, a mali detektivi su otkrili na kojim je policama bio i kakve je tragove iza sebe ostavio. 

Detektivi su prema viđenim tragovima zaključili da je Gricko pobjegao kroz prozor knjižnice te vam poručuju da pregledate svoje police s knjigama jer možda je baš kod vas i gricka vaše knjige…